Jičín: Pátá etapa regenerace sídliště Husova začne v polovině května

15.04.2019 13:59

Starosta města JUDr. Jan Malý a zástupce firmy MIZERA – STAVBY a.s. podepsali smlouvu na pátou etapu regenerace sídliště Husova. Práce na plochách podle vyjádření pana Miloslava Mizery, předsedy představenstva, začnou v polovině května.

Jičín: Pátá etapa regenerace sídliště Husova začne v polovině května
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Budou se týkat prakticky celého sídliště, lze říct, že jím postupně „projdou napříč“. Cena díla je 11 973 361 Kč bez DPH. Jičín na akci získal dotaci ve výši 6 milionů Kč ze Státního fondu rozvoje bydlení v rámci programu Regenerace sídlišť.

Na sídlišti dojde k revitalizaci zeleně, rekonstrukci a rozšíření parkovacích ploch, výměně mobiliáře, obnově kontejnerových hnízd, rozmístění nového osvětlení. Celkově se jedná o rekonstrukci ploch pro chodce i motorová vozidla. Vzhledem k rozsahu prací je termín dokončení stanoven až na příští rok, konkrétně do 30. června 2020. Je však nutné zdůraznit, že činnost se po celou dobu nebude koncentrovat na jedno místo – jak bylo řečeno, pátá etapa regenerace prochází celým sídlištěm.

Občany zdvořile žádáme o strpení. Během prací bude v lokalitě zvýšená prašnost a hlučnost a dojde také k dočasnému omezení parkování. Pan Miloslav Mizera na žádost pana starosty přislíbil, že během víkendů budou co nejvíce omezeny hlučné úkony. Dále uvedl, že práce začnou domů č. 850, 851, 852 a 853, kde budou probíhat do konce letních prázdnin.

Získání dotace na pátou etapu je velký úspěch

Do výběrového řízení na smlouvu o dílo se přihlásilo šest firem. Vítěz, tedy MIZERA – STAVBY a.s., předložil nabídku s nejnižší cenou. Společnost se dlouhodobě věnuje „plošným“ stavebním pracím a má zkušenosti v řadě měst nejen z našeho regionu. „Věřím, že pátá etapa regenerace sídliště přinese mnoho dobrého pro obyvatele lokality a vylepší životní úroveň v celém Jičíně,“ zhodnotil starosta JUDr. Jan Malý.

„Zlepšování životních podmínek na velkých jičínských sídlištích vidím jako významné téma pro nadcházející volební období. Nyní rozhodně nemluvím pouze o sídlišti Husova, nýbrž také o sídlišti na Novém Městě, kde rovněž připravujeme významné akce, například Odpočinkovou zónu Cidlina. Na sídlišti Husova již máme již uzavřenou smlouvu na vyprojektování navazujících etap,“ uvedl místostarosta Mgr. Petr Hamáček.

Získání dotace na pátou etapu je pro Jičín velkým úspěchem, protože ve Státním fondu rozvoje bydlení byl mezi 69 konkurujícími si žadateli. Regenerace sídliště Husova je desetietapový dlouhodobý plán, který má zlepšit životní standard v dané lokalitě. Jeho autorem je Urbanistické středisko Brno, spol. s.r.o. První etapa byla zrealizována před více než deseti lety a poslední, tedy čtvrtá etapa zhruba před dvěma roky. Protože v průběhu času se sídliště proměnilo a vyvstaly nové potřeby a požadavky, byla pátá etapa aktualizována firmou Projektservis s.r.o. Co se týká zbývajících etap šest až deset, město chce zpracovat harmonogram, kdy by mohly být zrealizovány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …