Jičín: Přebytek rozpočtu umožní další investiční akce

01.02.2020 8:38

Sportovní hala v Jičíně se dočká nové vzduchotechniky, osvětlení a elektroinstalace. Město Jičín totiž v roce 2019 hospodařilo lépe, než se plánovalo.

Jičín: Přebytek rozpočtu umožní další investiční akce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zastupitelstvo města díky tomu při veřejném zasedání dne 29. ledna 2020 mohlo rozdělit další peníze do potřebných investičních akcí. Celkem zastupitelé rozhodovali o 17 197 799 Kč. Reálný přebytek je však ještě vyšší, neboť dalších cca 11,5 milionu Kč bylo do rozpočtu na letošek již promítnuto.

Díky více než 17milionovému přebytku mohli zastupitelé schválit řadu investičních akcí. Jak bylo zmíněno, hala ve sportovním areálu dostane novou vzduchotechniku, elektroinstalaci a osvětlení. Vše zmíněné je již ve špatném stavu, který ztěžoval běžný provoz. Slabé osvětlení bylo opakovaně vytýkáno jednak médii, například Českou televizí, jednak diváky. Celkově bude z uvedeného přebytku do haly investováno 5,5 milionu Kč - jedná se o hrubý odhad před výběrovým řízením. Dále bude z přebytku financována výstavba hasičské zbrojnice v Robousích (3 miliony Kč).

Z menších akcí zmiňme instalaci klimatizace ve smuteční síni (400 tisíc), přebudování přístřešku po elektroodpadu ve sběrném dvoře (420 tisíc), opravu hřbitovní kaple (600 tisíc), rekonstrukci sociálního zázemí v MŠ Máj (100 tisíc), demolici dřevěných hal na nákladovém nádraží (874 299 Kč) nebo výstavbu dětského hřiště v Kollárově ulici (300 tisíc). Zůstatek umožní vypracovat studii na rekonstrukci obřadní síně (100 tisíc Kč) a na lokalitu Čeřovka (200 tisíc).

Bude také navýšen příspěvek pro Správu nemovitostí města Jičína na údržbu bytů a dalších o prostor, a to o 500 tisíc Kč. Jedno z pater v bývalém Arisu, kde sídlí Městský úřad Jičín, se také dočká klimatizace (1 milion Kč). Všechna uvedená čísla vychází z projektovaných odhadů. Z přebytku budou také alokovány 4 miliony Kč jako nečerpaná dotace od Královéhradeckého kraje, která je určena pro rekonstrukci stacionáře Domovinka. Dále je zde přibližně 200 tisíc Kč určeno pro pěstounskou péči.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…