Jičín: Příprava výstavby v lokalitě Kasárna pokračuje, město vypisuje zakázku na technický dozor

10.01.2022 12:09 | Tisková zpráva

Rada města schválila podklady pro veřejnou zakázku na technický dozor stavebníka a koordinátora BOZP během stavebních prací na infrastruktuře v lokalitě Kasárna.

Jičín: Příprava výstavby v lokalitě Kasárna pokračuje, město vypisuje zakázku na technický dozor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Jedná se o nezbytný krok pro zahájení výstavby. Město Jičín chce v lokalitě vybudovat veřejná prostranství, komunikace a podzemní infrastrukturu, aby mohlo nabídnout ke koupi parcely pro výstavbu rodinných domů. 

Anketa

Jste pro zrušení covid pasů, tedy pro to, aby neočkovaní mohli volně chodit kamkoliv?

89%
9%
hlasovalo: 24379 lidí

Finanční náklady za technický dozor a BOZP, a potažmo celé náklady za vybudování infrastruktury, budou známy až po vyhodnocení veřejných zakázek. Již nyní je jasné, že půjde o jednu z největších investičních akcí města Jičína v jeho novodobé historii, kdy celkové náklady přesáhnou dvě stě milionů korun. Zatímco zakázka na technický dozor a BOZP bude teprve vypsána, zakázka na stavební firmu již probíhá. Financování celé akce již schválilo Zastupitelstvo města a Jičín si k tomuto účelu nechá zřídit úvěr. Také poptávkové řízení na úvěr již probíhá. Velká část nákladů se vrátí z prodejů parcel, o jejichž zahájení bude město Jičín v předstihu informovat. 

Parametry veřejné zakázky na technický dozor stavebníka a koordinátora BOZP jsou nastaveny tak, že padesát procent váhy bude představovat nabídková cena a třicet procent zkušenost. Zbývajících dvacet procent bude uděleno na základě rozhovorů s uchazeči. Pokud popsané zakázky půjdou dle plánu, zahájení stavebních prací v lokalitě Kasárna lze očekávat v březnu letošního roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…