Jičín: Projekt na Odpočinkovou zónu Cidlina nevypracují autoři vítězného návrhu

02.03.2020 12:20

Kolektiv architektů a krajinářů pod vedením Ing. arch. Kláry Novotné nevypracuje projektovou dokumentaci na Odpočinkovou zónu Cidlina. Kolektiv se totiž rozhodl odstoupit z tzv. jednacího řízení bez uveřejnění, na základě kterého měla být uzavřena smlouva o vyprojektování dokumentace.

Jičín: Projekt na Odpočinkovou zónu Cidlina nevypracují autoři vítězného návrhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada města odstoupení vzala na vědomí. I když jde o komplikaci, záměr města vybudovat odpočinkovou zónu při břehu Cidliny nadále trvá. Platný zůstává i výsledek krajinářsko-architektonické soutěže o návrh podoby odpočinkové zóny. Dle pravidel architektonické soutěže město nyní osloví ateliér Rehwaldt Landscape Architects z Prahy. Ten se rovněž účastnil loňské krajinářsko-architektonické soutěže a umístil se na druhém místě za vítězným kolektivem.

Všichni soutěžící v loňském roce předložili koncepci řešení odpočinkové zóny a předpokladem bylo, že s vítězem bude prostřednictvím jednacího řízení bez uveřejnění uzavřena smlouva na vypracování projektové dokumentace za 2,8 milionu Kč. Jednání ale ztroskotala, neboť vítězný kolektiv vznesl požadavky, které by znamenaly navýšení nákladů přes uvedenou hodnotu, což není vzhledem k zákonu o veřejných zakázkách možné. Paní Novotná následně dopisem informovala město o ukončení jednání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…