Jičín: Revitalizaci zeleně na sídlišti Husova provede zahradnictví z Čejkovic

13.08.2021 8:38

Rada schválila vítěze veřejné zakázky na revitalizaci zeleně na sídlišti Husova. V centrální části (na náměstí Václava Čtvrtka) vznikne nový park. Realizace projektu má začít v letošním roce, ale překlene se až do roku 2023. Zastupitelstvo města na veřejném zasedání dne 4. srpna schválilo financování projektu v letech 2022 a 2023.

Jičín: Revitalizaci zeleně na sídlišti Husova provede zahradnictví z Čejkovic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Vítězem veřejné zakázky je firma Zahradní svět s.r.o. z Čejkovic, která nabídla cenu 686 690 Kč bez DPH. Projekt je podpořen dotací ve výši 60 procent uznatelných nákladů. Jičín uspěl se žádostí k Operačnímu programu Životní prostředí. V centru sídliště tak vznikne místo pro procházky a pro trávení volného času. V současné době je místo velmi obtížně průchodné kvůli přerostlým dřevinám, proto není obyvateli pro odpočinek využíváno.

Právě díky úspěšné žádosti o dotaci bude park v centru sídliště vystaven dříve, než se plánovalo. Původně měl vzniknout během 8. etapy Regenerace sídliště Husova, ta však přijde na řadu až za několik let. Tím, že město získalo na park dotační podporu, dojde k úspoře financí z rozpočtu města, proto byl park vyňat z projektu 8. etapy a bude vystavěn samostatně.

Dodejme, že regenerace sídliště Husova je rozplánována na 10 etap a v loňském roce skončila 5. etapa. Město realizuje jednotlivé etapy za pomoci dotací ze Státního fondu rozvoje bydlení – programu Regenerace sídlišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …