Jičín: Také letos bude možné požádat o městské granty

21.03.2019 8:38

Jsou schváleny podmínky pro městské granty. Dělí se na granty sportovní, kulturní a na podporu cestovního ruchu.

Jičín: Také letos bude možné požádat o městské granty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Ve sportu je alokovaná částka 4,3 milionu Kč, což je o 730 tisíc Kč více než loni. I pro cestovní ruch bylo schváleno navýšení, a to na 350 tisíc Kč, což je o 100 tisíc Kč více. Pro kulturu zůstal objem peněz stejný. Je stanoven na 550 tisíc Kč.

Co se týká sportu, příspěvky mohou jít na „pravidelnou sportovní činnost mládeže“, „na významné sportovní akce“, „na činnost zdravotně postižených sportovců“, „na podporu trenérů mládeže“, „na činnost seniorů“ a „na vrcholový sport“. Oblasti podpory pro cestovní ruch jsou „tvorba turistických produktů – důraz na téma Valdštejn a pohádkové město“, „rozšíření poskytovaných služeb v rámci cestovního ruchu a zlepšování jejich kvality“, „propagace města Jičína“ a „spolupráce s partnerskými městy“. A dále, kulturní granty mohou jít „kulturní akce“, „činnost souboru/spolku/sdružení“ a „vydání nosiče/tiskoviny“.

Kompletní informace včetně formulářů jsou na webu města: Žádosti je třeba doručovat na adresu městského úřadu, tedy Žižkovo náměstí 18 Jičín.

Formuláře a podmínky najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…