Jičín: Technické služby mají ceník na rok 2023

29.12.2022 18:25 | Tisková zpráva

Rada města schválila ceník technických služeb na rok 2023. Míra inflace se promítla i zde, navýšení cen technických služeb se však podařilo udržet v míře výrazně nižší, než je letošní průměrná míra inflace. Služby pro cizí subjekty budou navýšeny přibližně o 7 procent.

Jičín: Technické služby mají ceník na rok 2023
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Kompletní ceník a přehled služeb je zveřejněn na stránkách ZDE a jsou jich desítky. Technické služby zajišťují správu hřbitovů, poskytují parkovací místenky a lístky, provozují veřejné toalety, přijímají odpady ke zpracování, nabízejí řemeslnické úkony, zajišťují svoz odpadu včetně distribuce nádob nebo nabízejí provoz techniky. Výčet rozhodně není kompletní.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Velmi specifickou věcí je provozování smuteční síně, kde jsou technické služby schopny uspořádat i obřad. Co se týká odpadů, technické služby jsou schopny přijmout velkou většinu těch, které jsou klasifikovány jako nebezpečné. Podrobnosti jsou uvedeny právě v ceníku. Technické služby mají sídlo v ulici Textilní.

Ceník zachovává v podstatě všechny služby z minulých let. Novinky v položkách jsou spíše kosmetické, pár zajímavých se přesto najde. Byly přidány nové položky 472 až 474: prodej big bagů na azbest za účelem uložení na skládce. Dále je nový řádek 792 o otevření veřejných WC mimo otevírací dobu (například pro účely pořádání akcí) nebo řádek 981, týkající se pronájmu prodejních stánků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

11:33 Vsetín: Otevření dopravního terminálu a nového podchodu pod železnicí

Ve Vsetíně se dnes uskutečnilo slavnostní otevření společného odbavovacího terminálu pro železniční …