Jičín: Technické služby mají plán zimní údržby, zohledněn je i nový podchod v Robousích

27.10.2020 12:59

Rada schválila plán zimní údržby pro sezónu 2020/2021. Jedná se o dokument, kterým se řídí Technické služby města Jičína během chladného období roku. Je vydáván každý rok, aby se zajistila jeho aktuálnost. Pracovníci technických služeb se tak snaží vždy vyjít vstříc připomínkám veřejnosti.

Jičín: Technické služby mají plán zimní údržby, zohledněn je i nový podchod v Robousích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Letošní plán údržby v zásadě vychází z minulých let, jsou zde však určité novinky. Například došlo k přerozdělení rajónů tak, aby v lokalitách s úzkým průjezdem a s ohledem na zaparkovaná vozidla byla vždy nasazena vhodná technika s úzkou radlicí. Jde například o část Husovy ulice mezi ulicemi Českých bratří a Fügnerova, o ulici Kosmonautů od restaurace U Šuků k obchodu COOP nebo o ulici Pod Koželuhy od křižovatky s ulicí Příční ke křižovatce s ulicí Sokolovská. Podobných lokalit je více.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

Další novinkou je údržba chodníku u nedávno vybudovaného podchodu u nové kruhové křižovatky v Robousích. A dále, počet beden s posypovým materiálem bude v ulicích navýšen na 58. Na webu je kompletní rozpis, kam budou bedny se směsí písku a soli umístěny. Údržba komunikací v Hubálově bude nově prováděna najímanou technikou bez chemického ošetření.

Co bude z novinek na první pohled asi nejvíce zřejmé, vozový park pro zimní údržbu rozšířilo nové vozidlo DURSO, vybavené novým sypačem. Bylo jím nahrazeno staré vozidlo Multicar MC 26.

Celkem vzato, Technické služby mají pro zimní údržbu místních komunikací ve vozovém parku 2 specializované sypače, které lze použít i na prohrnování, a 4 kolové traktory. Pro údržbu chodníků mají celkem šest traktůrků, respektive multicarů. Technické služby mají také dva nakladače, pokud bude nutné odklízet větší hmotu sněhu.

Ovšem zima je zima, a jako taková umí překvapit. I když pracovníci technických služeb mají zkušenosti a jsou připraveni řešit i sněhovou kalamitu, přijde-li bílá tma, pak není možné zajistit, aby všechny komunikace byly okamžitě odklizené.

Kompletní plán je možné zhlédnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

16:14 Kroměříž: Unimo buňky do Těšnovic dodá firma ze Slovenska

Vítězné projekty loňského úvodního ročníku participativního rozpočtu nazvaného Vaše Kroměříž se blíž…