Jičín: Tržby z užívání autobusového nádraží klesly

12.12.2020 9:41

Rada schválila dodatek č. 4 ke smlouvě o pronájmu autobusového stanoviště v Jičíně mezi městem a Technickými službami města Jičína. Ty jsou sice příspěvkovou organizací, ale tak jako jiné mají vlastní subjektivitu, a proto je užívání městského majetku řešeno nájemní smlouvou. Dodatkem je schváleno snížení nájemného o 200 tisíc Kč, tj. na 800 tisíc Kč ročně.

Jičín: Tržby z užívání autobusového nádraží klesly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Technické služby provozují autobusové nádraží v Jičíně na základě nájemní smlouvy uzavřené v roce 2011. V daném roce byl nájem stanoven na 1 500 000 Kč s tím, že technické služby prostředky získávaly z poplatků od autobusových dopravců, využívajících jičínské nádraží. Trend vývoje tržeb dlouhodobě klesá.

Například v roce 2019 příspěvková organizace Technické služby města Jičína od dopravců utržila 1 121 000 Kč. V roce 2020 trend citelně zrychlil, jelikož epidemie covid-19 přinesla také pozastavení autobusových spojů. Dle propočtů zdaleka nedosáhne výběr tržeb za letošní rok ani 1 milionu Kč. Proto se vedení Technických služeb města Jičína obrátilo na Radu města s žádostí o snížení nájemného.

Dle dodatku č. 4 se ponížení bude vztahovat už na letošní rok, a to tak, že poslední kvartální splátka bude nájmu snížena o 200 tisíc Kč, tudíž bude činit 50 tisíc Kč. Pokud propad příjmů z autobusového stanoviště bude pokračovat, nelze vyloučit další snižování nájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…