Jičín: Umělý povrch na fotbalovém hřišti dožívá

20.03.2018 7:38

Rada města doporučila zastupitelstvu schválit výměnu povrchu hřiště s umělou trávou ve sportovním areálu. Náklady jsou odhadovány na 7,3 milionu Kč. Zastupitelé budou rozhodovat o financování akce v letech 2018 až 2020.

Jičín: Umělý povrch na fotbalovém hřišti dožívá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy a příspěvková organizace Sportovní zařízení města Jičín uvádějí, že povrch hřiště je v nevyhovujícím stavu. Jeho atestace byla již dvakrát prodloužena, naposledy do 30. června 2018. Posuzovatel z Fotbalové asociace ČR zmínil, že povrch je na hranici životnosti. Proto je dle názoru odboru, sportovních zařízení, Sportovní komise i RM nutné k akci přistoupit.

S náklady by mohl pomoci Královéhradecký kraj, jehož město požádalo o dotaci ve výši 1 milion Kč. Uhrazení dodavateli proběhne ve třech splátkách, tedy v letech 2018, 2019, 2020. Na dodavatele bude vypsáno standardní výběrové řízení.

Hřiště s umělou trávou je hojně využívané po celou zimní sezónu, tedy od listopadu do března. Trénují zde fotbalisté z Jičína a Robous, ale i například z Nemyčevsi nebo Milíčevsi, často jej využívají také školy a veřejnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…