Jičín: V „regentském domě“ byly zjištěny historické omítky i havarijní stropy

22.03.2018 6:32 | Zprávy

Rada města schválila dodatek č. 2 ke smlouvě o dílo na rekonstrukci 2. nadzemního podlaží domu na Valdštejnově náměstí č.p. 2, jemuž se přezdívá Regentský dům. Dodatek navyšuje cenu zakázky. Při pracích totiž zhotovitel, firma Michal Ryšavý, odhalil historicky cenné renesanční omítky, které pochopitelně vyžadují restaurování. Cena díla se navýší o 233 174,20 Kč bez DPH na 2 632 049,93 Kč bez DPH.

Jičín: V „regentském domě“ byly zjištěny historické omítky i havarijní stropy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Rada města také schválila výjimku ze směrnice č. 10/2016 o zadávání veřejných zakázek. Při rekonstrukci „čépé dvojky“ se totiž ukázalo, že stropní nosné trámy jsou v havarijním stavu, jelikož došlo k napadení dřevokaznými houbami.

Dle vyjádření statika je neprodleně nutná sanace. Díky výjimce město může uzavřít samostatnou smlouvu o dílo se zhotovitelem, Michalem Ryšavým.

Předpokládaná cena díla je 632 409,46 Kč bez DPH. S financováním jak restaurátorských, tak havarijních prací pomůže Program regenerace městské památkové rezervace.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…