Jičín: Výroba a distribuce zpravodaje je zajištěna do konce roku 2024

12.08.2021 15:11

Rada schválila tiskárnu, která bude v letech 2022, 2023 a 2024 zajišťovat grafickou výrobu, tisk a distribuci Jičínského zpravodaje.

Jičín: Výroba a distribuce zpravodaje je zajištěna do konce roku 2024
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Na dodavatele prací byla vypsána veřejná zakázka, ve které zvítězila brněnská firma SAMAB PRESS GROUP, a. s. Ta službu poskytovala i doposud. Vítězná firma splnila všechny podmínky v zadávací dokumentaci, která kladla důraz nejenom na cenu, ale zejména také na ekologické aspekty. Cena za sazbu, tisk a zpravodaje jednoho čísla bude v příštích letech 24 310 Kč bez DPH (26 741 Kč vč. DPH). Při měsíčním tištěném nákladu 8500 kusů bude cena za jeden výtisk 2,86 Kč bez DPH. Zpravodaj je distribuován každý měsíc zdarma do všech domácností v Jičíně, Popovicích, Robousích, Moravčicích, Hubálově a Sedličkách.

Veřejná zakázka byla postavena tak, že cena představovala 70 procent váhy v hodnocení. 15 procent váhy představovala certifikace FSC celé tiskárny a ve zbylých 15 procentech se posuzovala sociálně odpovědná distribuce. To znamená, že dodavatel, který drží ekologickou certifikaci a který se snaží do služby zapojovat občany znevýhodněné na trhu práce, získal v hodnocení body navíc. Naprostou povinností pro uchazeče byla certifikace papíru na úrovni FSC nebo PEFC. Zakázka na výrobu zpravodaje tak byla postavena v souladu se společensky odpovědným zadáváním.

Nová smlouva bude klást vyšší důraz na kontrolu distribuce. V minulosti byly stížnosti z určitých lokalit na nedoručování zpravodaje, což město chce ošetřit. Tiskárna nyní musí zřídit přímou telefonickou a e-mailovou reklamační službu, na kterou mohou občané vznášet stížnosti a připomínky k distribuci zpravodaje. Z reklamací tiskárna zhotoví průběžný zápis, který bude kontrolován městským úřadem. Kromě toho bude jednou za šest měsíců probíhat povinná terénní kontrola roznosu. Budou z nich zhotovovány zápisy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Renáta Zajíčková byl položen dotaz

Ministerstvo pro vědu a výzkum

Můžete mě nějak přesvědčit, že toto ministerstvo není jen politickou trafikou? Protože ho stejně řídí lidi bez kompetence nebo vám snad přišla Langšádlová nebo teď Ženíšek kompetentní? A nezvládlo by agendu ministerstvo školství? Protože dřív to zvládalo. Jak to vysvětlíte?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…