Jičín: Výtah v bytovém domě v ulici Kosmonautů potřebuje rekonstrukci

10.09.2018 16:05

Rada města doporučuje zastupitelům schválit financování rekonstrukce výtahu v bytovém domě Kosmonautů č. p. 833. Položka ve výši 900 tisíc Kč by měla být součástí rozpočtu města pro příští rok. RM zároveň uložila investičnímu odboru města vypsat veřejnou zakázku na dodavatele prací.

Jičín: Výtah v bytovém domě v ulici Kosmonautů potřebuje rekonstrukci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Bytový dům je ve vlastnictví města. Je v něm 60 bytových jednotek, proto musí mít dva výtahy. Větší z nich, určený pro 10 osob, byl rekonstruován před několika lety, tudíž je technicky v pořádku, ale ten menší je velmi často poruchový. Není přijatelné, aby byl v takovém stavu ponechán po delší čas.

Rekonstrukci nelze stihnout v letošním roce. Obecně platí, že dodavatelé různých stavebních a inženýrských zakázek mají vzhledem ekonomickému boomu a nedostatku lidí na trhu práce velmi nabitý itinerář prací, kvůli čemuž se realizace posouvají. V současné době jde o běžný problém, se kterým se obce v ČR při zadávání zakázek potýkají. V případě domu v ulici Kosmonautů se řediteli Správy nemovitostí města Jičína a.s. podařilo vyjednat zapůjčení kabelů od firmy Výtahy Pardubice a.s., díky čemuž by snad měl výtah zůstat provozuschopný až do rekonstrukce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…