Jičín: Zpoplatněné stání zůstane ve stejném režimu jako v uplynulých letech

11.01.2022 9:18 | Tisková zpráva

Režim parkování v Jičíně byl aktualizován. RM schválila nařízení č. 11/2021, které upravuje stání silničních motorových vozidel na veřejných komunikacích. Dřívější nařízení bylo několikrát novelizováno, a tak bylo vhodné vydat nový, jednotný dokument odpovídající současným požadavkům z hlediska legislativy. Co se týká parkování, jeho zpoplatnění zůstane nastaveno prakticky stejně jako doposud. Novinkou je zrušení zpoplatněného státní motorových vozidel v ulici Nová.

Jičín: Zpoplatněné stání zůstane ve stejném režimu jako v uplynulých letech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Zpoplatněné tak zůstanou části ulic Jungmannova, Šafaříkova, Husova, Tyršova, Havlíčkova židovská Šafaříkova a 17 listopadu. Zpoplatnění také zůstává na Valdštejnově náměstí a na náměstí Svobody (tzv. Rynečku).

Provozovatelem placeného stání jsou Technické služby města Jičína, které dbají o naplňování schváleného nařízení. Technické služby města Jičína také vydávají takzvanou parkovací kartu, kdy podmínky pro její vydání jsou stanoveny v provozním řádu placeného stání vydaného Radou města. Parkovací kartu mohou získat občané či právnické osoby, které mají trvalý pobyt, nájemní smlouvu, sídlo nebo provozovnu v předepsaných lokalitách. Těmi jsou: Valdštejnovo náměstí, náměstí Svobody, ulice Ruská (od křižovatky s ulicí 17. listopadu a náměstí Svobody). Dále do těchto lokalit spadají ulice Chelčického, Balbínova, Fortna, Nerudova, Palackého, Sladkovského, Židovská, Na Příkopech, Čelakovského, Nová, Havlíčkova a Zahradní. Rovněž je mezi těmito místy ulice Husova v úseku od Žižkova náměstí ke křižovatce s ulicí Vrchlického a také ulice Jungmannova, Šafaříkova, 17. listopadu, Tyršova a Fügnerova.

Provozní doba placených stání je stanovena jako doposud, tedy od pondělí do pátku od 8 do 17 hodin a v sobotu od 8 do 13 hodin. O nedělích a ve státem uznaných svátcích se placené stání neprovozuje, tudíž stání silničních motorových vozidel je zdarma. Pro další podrobnosti je třeba nahlédnout přímo do textu nařízení č. 11/2021.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…