Jičín: Zpravodaj i reportáže Východočeské televize budou v roce 2023 pokračovat

28.11.2022 15:11 | Tisková zpráva

Rada města projednala otázku Jičínského zpravodaje a spolupráce s Východočeskou televizí V1. V obou případech se jedná o důležité sdělovací prostředky města Jičína směrem k občanům. Rada města rozhodla, že budou pokračovat i v roce 2023.

Jičín: Zpravodaj i reportáže Východočeské televize budou v roce 2023 pokračovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Smlouva na sazbu, tisk a distribuci Jičínského zpravodaje je uzavřena s brněnskou tiskárnou SAMAB PRESS GROUP a.s., a to do konce dubna 2023. Rada města schválila záměr, že v prvním čtvrtletí bude uzavřena další smlouva s touto tiskárnou, a to na dobu jednoho roku. Tiskárna dodala cenovou nabídku, v níž požaduje navýšení ceny za sazbu, tisk a distribuci o míru inflace za rok 2022. V oblasti polygrafie je nyní velmi nejistá situace, spojená s růstem nákladů za papír, tiskařské barvy i energie. V této situaci není ekonomicky výhodné vypisovat veřejnou zakázku za účelem uzavření déle trvající smlouvy. Vhodnějším řešením je uzavření přímé, krátkodobé smlouvy na jeden rok s tím, že ke konci období bude situace opět vyhodnocena a bude zvážen další postup. Celková cena za sazbu, tisk a distribuci jednoho čísla je nyní 35 190 Kč bez DPH. Zpravodaj vychází měsíčně.

Jičínský zpravodaj bude i nadále roznášen do schránek domácností v Jičíně, Robousích, Popovicích, Sedličkách a Hubálově, a to vždy na přelomu měsíců. V současné době je Jičínský zpravodaj tištěn v nákladu 8500 kusů, z toho 7700 jde do přímé distribuce a 800 kusů na další odběrná místa, jako jsou informační centrum, budovy městského úřadu, knihovna a další. Zpravodaj je zasílán členům spolku Jičín v Praze a v neposlední řadě i velkým knihovnám po celé ČR, což je povinností dle Tiskového zákona. Ryze dobrovolnicky probíhá distribuce také do části obce Kbelnice. Zpravodaj v nadcházejícím období zůstane takový, jak jsou jeho čtenáři zvyklí.

Spolupráce s Východočeskou televizí probíhá od dubna 2018. Televize ve svém uvádí pořad Jičínský miniexpres, který je vysílán ve čtvrtek a během pátku je několikrát opakován. V pořadu jsou uváděny reportáže z dění v Jičíně. Tato videa se průběžně zveřejňují i na Youtube a Facebook profilech Jičín – moje město a zhlédnout je lze i na webových stránkách Východočeské televize. Televize má s městem Jičín uzavřenou licenční smlouvu, v níž je obsažena kompletní výroba reportáže včetně práce štábu a také vysílání v pozemním signálu. Město Jičín přispívá na tuto činnost částkou 240 000 Kč bez DPH za rok. Největší sledovanost v roce 2022 měly v daném pořadí reportáže o festivalu Jičín – město pohádky, o Dni pro rodinu v zámeckém parku a o pochodu za Rumcajsem. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.