Jičín chce získat do vlastnictví státní pozemky pro Odpočinkovou zónu Cidlina

26.04.2019 9:15

Rada schválila podání žádosti o převod pozemků na Novém Městě při břehu Cidliny do vlastnictví Jičína. Jejich celková výměra je 834 m2 a mají protáhlý, chtělo by se říci „nudlový“, charakter.

Jičín chce získat do vlastnictví státní pozemky pro Odpočinkovou zónu Cidlina
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

V současnosti jde o pozemky státní, spravované Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových. Jičín by je využil pro Odpočinkovou zónu Cidlina, kterou postupně chystá. Protože by sloužily právě k tomuto účelu, je zde i jistá možnost získat je do vlastnictví bezplatně. Ideálním řešením by bylo zde zřídit val, překrývající průmyslové závody. Převod samozřejmě záleží na posouzení Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Na studii Odpočinkové zóny Cidlina byla na počátku letošního roku vypsána krajinářsko-architektonická soutěž. Již letos budeme znát vítěze, a s ním i návrh podoby této rekreační oblasti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…