Jičín má nový tržní řád

12.01.2022 6:27 | Tisková zpráva

Rada města vydala nařízení města Jičína č. 12/2021, kterým se vydává tržní řád. Tento nový „tržní řád“ nahrazuje starý dokument z roku 2013. Městský úřad Jičín se přípravou nového nařízení zabýval v loňském roce. Od roku 2013 došlo k výrazným změnám v legislativě. Nový dokument odpovídá metodice, kterou doporučuje Krajský úřad Královéhradeckého kraje.

Jičín má nový tržní řád
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Nový tržní řád v mnoha ohledech pokračuje ve smyslu toho původního. Doba prodeje a poskytování služeb na předzahrádkách zůstala stejná, tj. od 7 do 23 hodin. Dále rovněž zůstal zákaz pochůzkového a podomního prodeje. Nedotčeny zůstaly zákazy nebo omezení prodeje podle zvláštních předpisů, například prodej zbraní, střeliva, omamných látek, pyrotechniky atd. Rovněž se ponechalo ustanovení o druzích prodeje zboží a poskytování služeb, na které se tržní řád nevztahuje, pouze se upřesnilo období adventu. Dále byly zaktualizovány předzahrádky v Jičíně.

Nově se nastavilo vymezení základních pojmů. Prodávat zboží a poskytovat služby na území města mimo provozovnu je možné na tržištích, tržnicích, tržních místech, předsunutých prodejních místech a restauračních předzahrádkách. Zcela novým pojmem z uvedených je tržnice. Historicky v Jičíně tržnice byla, a tak na ni tržní řád pamatuje, pokud by se v budoucnu měla tradice obnovit. Co se týká tržiště, místa zůstala stejná – Valdštejnovo náměstí, Husova ulice, náměstí Svobody, Žižkovo náměstí a ulice Chelčického. Podrobná pravidla a vymezení pojmů lze vyčíst přímo z textu nařízení č. 12/2021. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…