Jičín má schválenou dotaci od Královéhradeckého kraje na stacionář Domovinka

29.10.2020 17:04

Rada města schválila přijetí dodatku ke smlouvě o poskytnutí dotace od Královéhradeckého kraje na projekt Zvýšení kapacity a zkvalitnění zázemí denního stacionáře Domovinka v Jičíně o dalších 15 mil. Kč.

Jičín má schválenou dotaci od Královéhradeckého kraje na stacionář Domovinka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Přitom město Jičín již v letošním roce získalo na rekonstrukci Domovinky od Královéhradeckého kraje dotaci ve výši 4 mil. Kč.

Ve stávajícím městském objektu jsou poskytovány sociální služby pro starší občany, které zajišťuje příspěvková organizace Sociální služby města Jičína. Zastaralost objektu a nevyhovující podmínky, které neumožňují přijetí více klientů ani rozšíření nabídky aktivit pro ty stávající, představují dlouhodobý problém. A vzhledem k tomu, že obyvatelstvo stárne, je nutné otázku zajištění péče o seniory neodkládat, ale řešit již nyní. To si uvědomuje nejen město Jičín, které rekonstrukci Domovinky zařadilo mezi své priory v Plánu rozvoje sociálních služeb, ale také Královéhradecký kraj, který svou podporou napomáhá ke zvýšení dostupnosti sociálních služeb nejen pro jejich uživatele, ale i pro osoby, které o tyto seniory pečují.

V červenci 2020 proto byla uzavřena Smlouva o dílo na rekonstrukci objektu se společností VALC, s.r.o. Hradec Králové. Stavební práce v hodnotě téměř 30 mil. Kč bez DPH, ale dosud nebyly zahájeny. Nejprve totiž musel být zrekonstruována část páteřního teplovodu v uvedené lokalitě. Investorem této akce za 1,6 mil. Kč byla Správa nemovitostí města Jičína a stavebně ji zajišťovala společnost TZB Kladno. Plánovaná rekonstrukce Domovinky bude komplexní, výrazných změn dozná jak interiér, který bude plně bezbariérový, ale promění se i vzhled budovy a nejbližšího okolí. Zázemí pro 35 klientů by mělo být dokončeno v polovině roku 2022.

V současném nouzovém stavu bylo rozhodnuto, že ve stacionáři Domovinka bude dočasně přerušeno poskytování služeb a je v tuto chvíli uzavřen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…