Jičín nechá zpracovat dokumentaci na opravu omítek v Čestném dvoře Lodžie

25.05.2023 16:14 | Tisková zpráva

RM schválila cenovou nabídku Ing. arch. Petra Dostála na zpracování projektové dokumentace pro opravu vnějších omítek na Čestném dvoře Valdštejnské lodžie. Architekt ji vypracuje za 432 000 korun.

Jičín nechá zpracovat dokumentaci na opravu omítek v Čestném dvoře Lodžie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jičín

Už letos se zpřístupní většina budov na Čestném dvoře, neboť bude dokončen projekt výstavby multifunkčního sálu. Tím se také navýší zájem a návštěvnost Valdštejnské lodžie, což přinese požadavek veřejnosti na zlepšení vizáže historických budov.

Anketa

Jste spokojeni se způsobem, jakým Petr Pavel vykonává úřad prezidenta? (Ptáme se od 23.5.2023)

3%
95%
hlasovalo: 33704 lidí

Projektová dokumentace proto navrhne postup opravy omítek, dodá podklady pro stavební povolení a předloží odhad nákladů. Samotná realizace bude potom na rozhodnutí města dle finančních možností a záviset bude také na dotačních možnostech. V budoucnosti však rekonstrukce omítek bude muset proběhnout, protože jejich stav není dobrý a při dalším zhoršení by mohly opadávat.

Ing. arch. Petr Dostál se projekčně podílel na opravě části vnitřních prostor, tudíž je seznámen se stavem objektu Lodžie. Zástupci města ho oslovili, aby předložil cenovou nabídku. Projektová dokumentace bude zpracována tak, aby bylo možné provádění oprav po etapách dle finančních možností města.

Cena za vypracování dokumentace pro stavební povolení, a poté pro realizaci stavby je v místě a čase obvyklá a odpovídá celkové složitosti památkového objektu. Dokumentace navrhne opravu omítek konkrétně v jihozápadní, severozápadní a severovýchodní části Čestného dvora včetně obou průjezdů. Celková plocha těchto fasád je 1700 m2.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…