Jihlava: Během léta proběhne oprava Pávovského mostu

04.03.2018 8:35

Most přes dálniční přivaděč u Pávova se bude opravovat. Má v pořádku povrch, ale potřebuje opravy na spodní části konstrukce a vybudovat protihlukovou stěnu.

Jihlava: Během léta proběhne oprava Pávovského mostu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Byl to projekt, se kterým se už nepočítalo. Před dvěma roky byl z důvodů překračování hlukových limitů uzavřen nájezd na dálniční přivaděč. Aby se předpisům vyhovělo, bylo by nutné postavit vysoké protihlukové stěny, jen „odhlučnění“ mostu by přišlo na nepřijatelných 40 milionů korun. Změnila se ale metodika výpočtů a výsledky akustické studie jsou pro rozpočet města podstatně příznivější.

„Bude nutné vybudovat protihlukové stěny zhruba do výšky současného zábradlí, což znamená podstatně nižší náklady. Tím se znovu otevřela cesta k opravě mostu a otevření sjezdu na přivaděč I/38 v obou směrech. To by mělo znatelně pomoci v dopravních špičkách,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu a pro investice města Vratislav Výborný.

Pokud průzkum neodhalí dosud skryté závady v konstrukci mostu, oprava vyjde asi na pět milionů korun, celkem má město na akci vyčleněných devět milionů korun.

Před i za sjezdem bude nutné rozšířit vozovku, aby zde mohly být vyznačeny delší odbočovací pruhy vyhovující nájezdovým rychlostem. „Potřebné pozemky k tomuto účelu už město v minulosti koupilo,“ ujistil náměstek primátora Radek Popelka.

„V březnu by měl být hotový projekt, poté se uskuteční výběrové řízení na dodavatele. Během května nebo června by měly začít stavební práce a v září je hotovo,“ přiblížil náměstek Vratislav Výborný.

Most, ani přivaděč pod ním, nebude během rekonstrukce uzavřen, průjezd bude omezen podle postupu stavebních prací. Zrekonstruovaný most dopravě uleví příští rok, a to při rozsáhlé rekonstrukci Pávovské ulice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…