Jihlava: Část prostor v bývalé Modetě se začne příští rok využívat

16.04.2019 20:32

Dočasné využití bude pro kulturní a spolkové aktivity především pro rodiny s dětmi.

Jihlava: Část prostor v bývalé Modetě se začne příští rok využívat
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelstvo města Jihlavy schválilo dočasné využití volných prostor v areálu bývalé Modety. Část venkovního prostoru má již od města vypůjčena Zoologická zahrada Jihlava. Vnitřní prostory budou využity pro kulturní, sportovní a spolkové aktivity, během léta pak ožijí nabídkou aktivit pro návštěvníky města, především rodin s dětmi. Magistrát plánuje oživit a zpřístupnit veřejnosti nevyužité prostory do jara 2020, jedná se o zhruba 1500 metrů čtverečních prostoru.

„Volné místo v Modetě bychom chtěli začít využívat co nejdříve, abychom prakticky ověřili potenciál prostoru a upřesnili si pro jaké aktivity ho v budoucnu upravit,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová.

Na začátku letošního roku byla část areálu vypůjčena Zoologické zahradě Jihlava. „ZOO se potýká s nedostatkem zelených ploch, které mohou sloužit jako zdroj krmiva pro zvířata a samozřejmě i s nedostatkem skladovacích prostor,“ uvedl ředitel jihlavské zoologické zahrady Jan Vašák.

Jihlava vlastní areál společnosti Modeta Style od konce roku 2016 a nájemce bude postupně prostory opouštět přibližně ještě dva až čtyři roky. V nejbližší době jihlavský magistrát vyhlásí poptávkové řízení na zpracovatele projektové dokumentace dočasných úprav, které bude stát 300 tisíc korun předpokládaná cena průzkumu potřebných pro její zpracování je sto tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…