Jihlava: Co s parkováním ve městě?

24.01.2021 19:08

Radní Jihlavy David Beke představuje návrhy pro parkovací koncepci města

Jihlava: Co s parkováním ve městě?
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlavané mají nyní 25 tisíc aut. Při loňském sčítání parkovacích míst ve městě jsme pro jejich parkování ale napočítali jen necelých 22 tis míst. Z toho je ve veřejných prostorech 9 400 vyznačených stání, 2 200 nevyznačených míst, která nepřekážejí provozu, a další necelá tisícovka míst, kde by auta nepřekážela provozu po úpravě dopravního režimu. Dalších přes 1 500 stávajících míst ve veřejném prostoru nějakým způsobem brání provozu (hasičům, popelářům apod.)

I když k tomu připočítáme místa u obchodních center, firem nebo na soukromých pozemcích, chybí v tuto chvíli v Jihlavě 3 tis. parkovacích míst. Za dalších 5 let přibydou v Jihlavě 4 tisíce aut a bez zásahu města by tak chybělo celkem 7 tis. parkovacích míst!

Jak z téhle šlamastiky ven? V příštím týdnu už budou konkrétní návrhy řešení projednávat dopravní komise i Rada města Jihlavy.

Jaké návrhy se nabízejí k řešení? O tom mluví v první části rozhovoru na téma parkovací koncepce radní města David Beke ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…