Jihlava: Dětem ve školách budou pomáhat desítky odborníků

25.12.2020 12:53

Jihlava získala podporu na projekt Podpůrné sítě inkluzivního vzdělávání a také peníze z ministerstva školství, konkrétně z operačního programu Věda, vývoj, vzdělávání ve výši 31,5 milionu korun.

Jihlava: Dětem ve školách budou pomáhat desítky odborníků
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Peníze budou využity na práci speciálních pedagogů, psychologů, asistentů, lektorů a mnoho dalších pozic. "Cílem je narovnat dětem zejména ze sociálně a kulturně odlišného prostředí přístup ke vzdělání", řekl jihlavský radní Daniel Škarka, který celý projekt inicioval.

"Odborní pracovníci se budou v této těžké době hodit víc, než kdykoliv předtím. Distanční výuka ještě prohloubila rozdíly mezi dětmi ze zajištěných rodin a těmi, které nemají třeba ani počítač nebo přístup k internetu," kvitoval Škarka. Součástí projektu, který poběží dva roky, jsou také aktivity pro mateřské školy. Ty pomáhají dětem s přípravou na povinnou školní docházku. Nezapomíná se ani na rodiče a veřejnost. "Pojem inkluzivní vzdělávání není lidmi příliš kladně přijímán. Přitom jde jen o to, aby škola umožnila každému dítěti dojít ve vzdělávání co nejdál po jeho vlastní cestě," vysvětlila koordinátorka inkluze Ivana Jelínková.

"Naplnit všechny aktivity projektu nám pomáhají dva partneři se svým týmem pracovníků. Je to Mateřská škola a Speciální pedagogické centrum Jihlava, které sídlí na Demlově ulici a spolek F Point, ten zájemci najdou na Masarykově náměstí. Partnery projektu jsou také všechny jihlavské základní a mateřské školy," doplnil radní Škarka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…