Jihlava: Do Rohozné město posílá 100 tisíc korun

06.03.2020 15:47

Zastupitelstvo Jihlavy odsouhlasilo na svém březnovém zasedání poskytnutí daru 100 tisíc korun obci Rohozná. 10. února letošního roku poškodila vichřice Sabine v Rohozné víc než 80 domů a škody podle vedení obce převyšují 13 milionů korun.

Jihlava: Do Rohozné město posílá 100 tisíc korun
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelé původně schvalovali poskytnutí daru ve výši padesát tisíc korun, nakonec ale schválili pozměňovací návrh zastupitele Rudolfa Chloupka (ČSSD), který doporučil uvolnit z rozpočtu města dvojnásobnou částku.

„Obec Rohozná má nejvíc poškozených domů z celého Kraje Vysočina a připadá nám správné takové obci poskytnout pomoc,“ reagovala primátorka Jihlavy Karolína Koubová s tím, že nejpostiženějším obecním majetkem v Rohozné je hasičská zbrojnice, která má poničenou střechu, a sklad, který bude nutné podle statika celý zbourat.

Statutární město Jihlava tímto rozhodnutím zastupitelů vyjádřilo jednoznačný zájem pomoci postižené obci Rohozná při odstraňování následků mimořádné živelné události.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…