Jihlava: Domov pro seniory poskytuje nově i paliativní péči

03.01.2023 10:32 | Tisková zpráva

Cílem nové služby v Lesnově je zajistit klientům domova kvalitní život i v pokročilém nebo terminálním stadiu onemocnění.

Jihlava: Domov pro seniory poskytuje nově i paliativní péči
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Pracovníci Domova pro seniory (DPS) Lesnov nyní poskytují i paliativní péči. Určena je pacientům, kteří trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Naším cílem je zajistit klientům domova kvalitní život až do konce. Doteď jsme je museli vozit do zdravotnických zařízení, kde nikoho neznali. Jde tedy o jakousi obdobu domácí hospicové péče, která je poskytována v domácím prostředí,“ vysvětlila ředitelka Integrovaného centra sociálních služeb (ICSS) Jihlava Alena Řehořová.

Zaměstnanci ICSS získali potřebný certifikát „Pracoviště proškolené v paliativní péči“ po dvou letech profesionálně vedených kurzů a seminářů. Systém paliativní péče se zaměřuje na kvalitu života s nevyléčitelným onemocněním, jehož léčba vyčerpala všechny možnosti, vedoucí k uzdravení. „Nastavuje postupy, aby zbytek života byl pro pacienta i jeho rodinu komfortní,“ podotkla Alena Řehořová.

Domov pro seniory v Lesnově navázal spolupráci v oblasti paliativní péče s Oblastní charitou Jihlava, konkrétně s jejím Domácím hospicem Bárka (více ZDE). Právě jeho pracovníci nevyléčitelně nemocným lidem, kteří chtějí žít a dožít doma, dlouhodobě pomáhají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …