Jihlava: Domov pro seniory poskytuje nově i paliativní péči

03.01.2023 10:32 | Tisková zpráva

Cílem nové služby v Lesnově je zajistit klientům domova kvalitní život i v pokročilém nebo terminálním stadiu onemocnění.

Jihlava: Domov pro seniory poskytuje nově i paliativní péči
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Pracovníci Domova pro seniory (DPS) Lesnov nyní poskytují i paliativní péči. Určena je pacientům, kteří trpí nevyléčitelnou chorobou v pokročilém nebo terminálním stadiu.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Naším cílem je zajistit klientům domova kvalitní život až do konce. Doteď jsme je museli vozit do zdravotnických zařízení, kde nikoho neznali. Jde tedy o jakousi obdobu domácí hospicové péče, která je poskytována v domácím prostředí,“ vysvětlila ředitelka Integrovaného centra sociálních služeb (ICSS) Jihlava Alena Řehořová.

Zaměstnanci ICSS získali potřebný certifikát „Pracoviště proškolené v paliativní péči“ po dvou letech profesionálně vedených kurzů a seminářů. Systém paliativní péče se zaměřuje na kvalitu života s nevyléčitelným onemocněním, jehož léčba vyčerpala všechny možnosti, vedoucí k uzdravení. „Nastavuje postupy, aby zbytek života byl pro pacienta i jeho rodinu komfortní,“ podotkla Alena Řehořová.

Domov pro seniory v Lesnově navázal spolupráci v oblasti paliativní péče s Oblastní charitou Jihlava, konkrétně s jejím Domácím hospicem Bárka (více ZDE). Právě jeho pracovníci nevyléčitelně nemocným lidem, kteří chtějí žít a dožít doma, dlouhodobě pomáhají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…