Jihlava: Dopravní podnik přidává spoje a zavádí prodej jízdenek u řidiče

04.05.2020 13:39

S postupným rozvolňováním vládních opatření, je předpoklad, že budou přibývat cestující i v městské hromadné dopravě v Jihlavě. Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) pokračuje v pravidelné a poctivé dezinfekci vozů a teď opět pružně reaguje na požadavky svých zákazníků.

Jihlava: Dopravní podnik přidává spoje a zavádí prodej jízdenek u řidiče
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od pátku 1. května DPMJ znovu obnovuje doplňkový prodej jízdenek u řidiče. „Pro zakoupení jízdenky u řidiče cestující nastoupí předními dveřmi a a po odbavení se přesune dál do vozu. Páskou na podlaze vyznačujeme bezpečnou zónu ve voze za řidičem,“ uvedl ředitel DPMJ Radim Rovner s tím, že první řadu sedadel za řidičem a prostor v přední části vozu nebude možné nadále obsazovat.

Od pondělí 4. května bude obnoven provoz spojů na linkách 31 s odjezdem od konečné Bosch Diesel ve 14:18 a 32 s odjezdem ve 14:15. „Linky se tak vrací k původnímu jízdnímu řádu, protože obnovily provoz velké firmy v průmyslové zóně, a tak bude o tyto expresní linky jezdící po přivaděči znovu velký zájem,“ doplnil ředitel DPMJ Rovner.

Dopravní podnik města Jihlavy se i v dubnu potýkal s velkým úbytkem cestujících. Oproti běžnému měsíčnímu průměru ubylo asi 60% cestujících. „Největší úbytek je patrný u školáků a studentů. Město Jihlava ale i za cenu finančních ztrát zachovalo podstatnou část spojů, konkrétně 82 % trolejbusových a 87 %autobusových spojů “uvedl mluvčí města Jihlavy Radovan Daněk s tím, že Rada města Jihlavy schválila v rámci nouzového stavu v České republice přechod MHD do kombinace víkendového provozu trolejbusových linek a omezeného provozu na autobusových linkách.

Další posilování spojů a postupný návrat k letnímu jízdnímu řádu plánuje DPMJ podle zájmu cestujících ve druhé polovině května po skončení nouzového stavu. Zároveň ale pokračuje důkladná každodenní dezinfekce všech vozidel jihlavské MHD a probíhá i čištění sedaček dezinfekční pěnou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

Párování.

Probíhá párování koalice a opozice? Pokud ano, nejsou potom "obstrukce" jen divadlem pro voliče a opozice to koalici hodně usnadňuje?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

22:05 Šumný Šumperk – Slavnosti města Šumperka 2024 aneb Společně do Malé Vídně

Tradiční Slavnosti města Šumperka budou mít v letošním roce nové pojetí! Během čtyř dnů ožije slavno…