Jihlava: Důsledná dezinfekce vozů pokračuje, MHD se potýká s úbytkem cestujících

12.10.2020 13:55

Dopravní podnik města Jihlavy (DPMJ) pokračuje v intenzivní desinfekci všech vozů MHD. Používá nejenom běžné dezinfekční prostředky na podlahy, madla a strojky, ale pravidelně se čistí i sedačky desinfekční pěnou a každý vůz prochází také pravidelnou noční ozonizací.

Jihlava: Důsledná dezinfekce vozů pokračuje, MHD se potýká s úbytkem cestujících
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Nikdy jsme nepřestali s dezinfekcí a důkladně jsme čistili každý vůz i během léta. Od září jsme začali být ještě důslednější než na jaře a každý vůz odjíždí z vozovny do provozu vydezinfikovaný. Důslední teď budeme i co se týká kontroly cestujících, zda mají řádně nasazené roušky. Upozorňujeme, že každý cestující bez zakrytého nosu a úst může být vyloučen z přepravy,“ říká předseda představenstva DPMJ, a.s. Radim Rovner. V případě konfliktních situací bude situaci řešit městská policie, která již provádí namátkové kontroly dodržování tohoto mimořádného opatření.

Anketa

Máte důvěru v Romana Prymulu? (Ptáme se od 12.10.2020)

54%
46%
hlasovalo: 29447 lidí

K omezení dopravy zatím DPMJ přistoupí od 16.10.2020 pouze úplným zrušením nočního spoje i o víkendech a zrušením spoje na lince D s odjezdem z Hlavního nádraží ve 03:52. "Pokud ale dojde k dalším zpřísnění, budou omezení provozu MHD nevyhnutelná, protože už opět jezdí velmi málo školáků a vnímáme i úbytek dalších cestujících," informoval Radim Rovner. Podle jeho slov jsou teď výnosy z jízdného někde na úrovni 70% loňské skutečnosti.

Od pondělí 12. října jsou minimálně na dva týdny zavřené památky i všechna zařízení turistického ruchu v Jihlavě. Turistické informační centrum funguje jen pro koordinaci dobrovolnické pomoci. Zavřené je Horácké divadlo i DKO a také všechny kinosály. Vládní zákaz platí také téměř pro veškeré amatérské i profesionální sportování. Zrušené jsou koncerty, výstavy a do online prostředí se musel přesunout i Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jihlava 2020.
Vláda dnes bude jednat o dalším zpřísnění opatření, které by mělo vstoupit v platnost od středy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…