Jihlava: Každé pondělí lze diskutovat se zástupci města

22.03.2021 12:40

Virtuální kavárny, kde lze diskutovat se zástupci města i dalšími odborníky na vybraná témata, probíhají on-line od začátku března do konce června vždy v pondělí od 17 hodin.

Jihlava: Každé pondělí lze diskutovat se zástupci města
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kdo nestihne pondělní živou diskuzi, může ji zhlédnout ze záznamu. Setkání jsou nahrávána a další den po uskutečnění zveřejňována na Youtube kanálu města, a to v playlistu „On-line setkání s veřejností“, který najdete na odkazu youtube.com/mestojihlava.

K diskuzi na vybraná témata se zástupci města či externími odborníky, kteří s městem spolupracují, je možné se připojit pomocí odkazu jitsi.jihlava-city.cz/kavarny. Liché pondělky jsou určeny pro politické diskuze týkající se rozvoje města a života v něm, sudé týdny připravují ve spolupráci s Oddělením strategického plánování pracovníci jednotlivých odborů magistrátu města Jihlavy. Dvě dubnové kavárny patřily Projektu Zdravé město Jihlava, který do diskuze přizval odborníky z oblasti zdravotní a duševní prevence.

„Chceme se přiblížit lidem a popovídat si s nimi o jednotlivých problémech. První politická diskuze proto mimo investic města týkala také stavu chodníků. Další byla o parkování, celkové dopravní situaci a školství v době pandemie. Každé další kavárny se zúčastňuje stále více lidí a my tak mohli sebrat velmi důležité poznatky, které použijeme i při tvorbě strategie na dalších 10 let,“ uvedla primátorka města Karolína Koubová.

Harmonogram setkání

V pondělí 22. března si lze popovídat o prevenci nádorových onemocnění a jak předcházet rakovině s odborníky ze Státního zdravotního ústavu MUDr. Stanislavem Wasserbauerem a MUDr. Irenou Zimenovou. Na Velikonoční pondělí se Virtuální kavárna konat nebude, a tak budou následovat dvě politická témata za sebou – 29. března na téma Kronospan a péče o památky s náměstkem pro oblast životního prostředí Vítem Zemanem a náměstkem pro obnovu Městské památkové rezervace Martinem Laštovičkou. Další Virtuální kavárna proběhne 12. dubna, a to na téma nově založené příspěvkové organizace pro kulturu a cestovní ruch Brána Jihlavy, kterým provede primátorka města Karolína Koubová a náměstek pro oblast rozvoje města Petr Ryška.

termín

kompetence

téma

1.3.

politické

Investice města, stav chodníků

8.3.

Zdravé město

Každodenní boj o duševní zdraví

15.3.

politické

Parkování a dopravní situace, školství v pandemii

22.3.

Zdravé město

Prevence nádorových onemocnění, jak předcházet rakovině

29.3.

politické

Kronospan, péče o památky

12.4.

politické

Brána Jihlavy

19.4.

Veřejné projednání

Veřejné projednání Územní studie Hruškové Dvory

26.4.

politické

Význam Jihlavy v historii a současnost

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

22:09 Ostrava: Švýcarští pořadatelé hokejového mistrovství světa v roce 2026 si přijeli pro užitečné tipy

Hokejové mistrovství světa se roku 2026 bude konat ve švýcarských městech Curych a Fribourg. Právě z…