Jihlava: Komentovaná prohlídka krovu kostela už tento čtvrtek

31.05.2022 12:18 | Tisková zpráva

Ve čtvrtek 2. června od 15:30 spoluorganizuje město Jihlava program ke slavnostnímu zahájení obnovy kostela sv. Ignáce. Součástí bude výstava fotografií Jakuba Koumara a také komentovaná prohlídka krovu kostela.

Jihlava: Komentovaná prohlídka krovu kostela už tento čtvrtek
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Podrobnosti k obnově kostela sdělí všem příchozím Martin Laštovička, náměstek primátorky Jihlavy pro oblast majetku a památkové péče, Karel Malý, ředitel Muzea Vysočiny a zástupci farnosti a biskupství. Příchozí se mohou těšit na prohlídku kostela a krovu s odborným výkladem a  výstavu fotografií Jakuba Koumara, fotografa města Jihlavy.
 
Dominanta jihlavského Masarykova náměstí získá nejen důstojný vzhled, ale především měděnou střechu. První část oprav zahrnuje krom výměny střešní krytiny také opravu krovu, výměnu a náročnou obnovu západního průčelí, včetně kamenických prvků, oken a dveří. Obnovu kostela za téměř 30 milionů korun realizuje farnost díky dotacím z Fondů EHP a Norska. Dokončení oprav je naplánováno na podzim 2023. 
 
Farnost představí investiční akci a také svůj nový program nazvaný UKAŽ SE! Ten zahrnuje plán oprav a do budoucna nabídne obyvatelům i návštěvníkům Jihlavy zajímavé kulturní akce a zpřístupnění atraktivních interiérů kostela.
 
{relatedarticles title="Psali jsme:" articles="703695,703596,703482,702994" /

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

7:37 Opava: Inline areál má nové ekologické vybavení

Inline areál v sousedství víceúčelové sportovní haly v Žižkově ulici se probouzí do druhé sezony své…