Jihlava: Krupobití ucpalo kanalizaci a zaplavilo sklepy

04.08.2021 18:04

Bouřka s krupobitím, která se přehnala Jihlavou v úterý 3. srpna v podvečer, nezpůsobila výraznější škody na městském majetku. Městská zeleň, budovy i kanalizace nejsou vážněji poškozeny. Krupobití ale zacpalo kanalizaci a na silnice a chodníky vyplavilo štěrk a písek, který se od rána uklízí. Také MHD jezdila v úterý v podvečer bez většího zdržení.

Jihlava: Krupobití ucpalo kanalizaci a zaplavilo sklepy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Takovou nadílku krup jsme v životě neviděli,“ tak hodnotili hasiči zásahy na ulicích Úvoz nebo Romana Havelky. Bouřka v Jihlavě přinesla lokální přívaly krupobití, kdy kroupy dosahovaly velikosti v průměru dvou až čtyř centimetrů. Kroupy zůstávaly na mnoha místech v Jihlavě ještě ve středu dopoledne. Na fotografiích od Sboru dobrovolných hasičů Bedřichov je vidět, že vrstva krup v ulici Úvoz dosahuje 20 - 40 cm.

„Naštěstí nefoukal silný vítr, takže zeleň v parcích nebo na hřbitově nemáme výrazněji poškozenou,“ uvedl Vladimír Másílko z odboru životního prostředí jihlavského magistrátu s tím, že škody zaznamenají především soukromí zahrádkáři na úrodě ovoce a zeleniny.  „Opravit ale bude nutné zatravněné svahy na novém sjezdu z dálničního přivaděče na ulici Romana Havelky, protože tam tráva a keře nestihly zakořenit a kroupy spláchly zeminu.“ doplnil Másílko.

Hasiči pomáhali s odklízením krup a čerpali vodu z několika zaplavených sklepů a suterénů v Jihlavě a Služby města Jihlavy podle slov mluvčího Martina Málka od rána uklízejí ucpané kanály a čistí silnice a chodníky od vyplaveného štěrku a písku.

Předseda představenstva Dopravního podniku města Jihlavy Radim Rovner informoval, že městská hromadná doprava v Jihlavě fungovala bez komplikací a trolejbusy ani autobusy neměly výraznější zdržení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…