Jihlava: Krytá část Vodního ráje se po pravidelné odstávce znovu otevře

22.09.2023 10:32

Návštěvníci budou moci krytou část navštívit už v sobotu 23. září od 10 hodin. Těšit se mohou mimo jiné na vyčištěné bazény a vymalované společné prostory.

Jihlava: Krytá část Vodního ráje se po pravidelné odstávce znovu otevře
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Plavci pozor! Krytá část Vodního ráje se už tuto sobotu znovu otevře. Po pravidelné technologické odstávce přivítá první návštěvníky v 10 hodin. „Bazény, akumulační jímky a vše ostatní je vyčištěné. Opravili jsme technologické části bazénů a úpravny vody. Přespárovali jsme dlažbu v celé hale a vymalovali jsme části společných prostor v kryté hale,“ vyjmenoval mluvčí Služeb města Jihlavy (SMJ), které jsou provozovatelem Vodního ráje, Martin Málek.

Bazény byly po celou dobu odstávky vypuštěné. Jejich následné naplnění trvalo dva dny a použila se k tomu voda z venkovních bazénů. Díky tomu SMJ ušetřily velké množství vody, které přitéká do kryté části přes venkovní úpravnu. „Jde o využití vody z letní sezóny, protože stejně venkovní bazény na zimu částečně odpouštíme,“ vysvětlil Martin Málek. „Do bazénových van a to včetně akumulačních jímek se vejde kolem 500 kubíků vody. Všechny tyto práce vyšly zhruba na 300 tisíc korun,“ dodal.

Letošní letní sezónu zahájil Vodní ráj 24. června a skončila 3. září. Za tu dobu navštívilo venkovní část 34 507 lidí. Rekordním dnem byla neděle 9. července, kdy se přišlo vykoupat 2 246 návštěvníků.

Vodní ráj Jihlava je svou kapacitou 2400 míst ve venkovní a 240 míst v kryté části areálu již 23. sezónu největším aquaparkem na Vysočině a jediným aquaparkem u dálnice D1. Sportovně-relaxační areál je otevřen celoročně a kromě několika bazénů a řady vodních atrakcí nabízí i sportovní a wellness služby. Každý rok projde jeho branami v průměru 200 000 návštěvníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

11:17 Brno: Česká pošta a magistrát otevřely první třípřepážkovou poštu Partner

V Brně v Orlí ulici byla slavnostně otevřena první třípřepážková pošta Partner v České republice. Pr…