Jihlava: Lepší povrch na spojce Tyršovy ulice a tř. Legionářů

30.07.2015 18:02

Park bývalé nemocnice je hojně využívanou pěší spojkou mezi Tyršovou ulicí a třídou Legionářů, resp. mezi autobusovým nádražím a frekventovanou zastávkou MHD na Chlumově ulici (linky A, B, BI, 4, 5, 6, 12 a 36).

Jihlava: Lepší povrch na spojce Tyršovy ulice a  tř. Legionářů
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Problematickými místy jsou úseky, kde dosud chyběl zpevněný povrch. Za nepříznivého počasí zde lidé cestou na nádraží, do školy nebo na úřady procházeli blátem.
Radnici se podařilo dohodnout s Vysokou školou polytechnickou na zápůjčce pozemku, kde teď město může vybudovat zpevněný povrch, který propojí současný asfaltový chodník v parku s chodníkem podél ulice Tyršova. Práce začaly v polovině července za budovou odboru dopravy, hotovo by mělo být do konce prázdnin.

„Radnice rovněž mohla zprovoznit lampy veřejného osvětlení v parku, které od července osvětlují celou trasu, což přispělo ke zvýšení bezpečnosti chodců,“ popsal rozsahem nevelkou, ale potřebnou úpravu náměstek primátora pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal.

Problematická je především část o délce 60 metrů od budovy odboru dopravy směrem do parku, upravovat se bude i koncový pětimetrový úsek, střední část o délce 80 metrů tvoří stávající chodník s povrchem z litého asfaltu, který je součástí bývalých parkových cest a upravovat se nebude. Celkové náklady na vybudování chybějících úseků chodníku budou asi 150 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…