Jihlava: MHD se vrátí do letního režimu

21.05.2020 17:58

Od pondělí 25. května se městská hromadná doprava v krajském městě Vysočiny vrací k běžnému letnímu provozu. Končí tak omezení v dopravě zavedená v souvislostí s pandemií koronaviru a doprava bude zpátky v režimu, ve kterém jezdila loni touto dobou.

Jihlava: MHD se vrátí do letního režimu
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Dopravní podnik odhaduje ztráty způsobené úbytkem cestujících z důvodu pandemie čínského viru asi na 5,7 milionů korun bez DPH do konce května 2020. Úbytek cestujících byl ve druhé polovině března až šedesátiprocentní. A až od konce dubna začal počet cestujících pomalu znovu růst.

Ve srovnání s loňským rokem je současný počet cestujících asi na úrovni 2/3 loňského květnového průměru. Od 25. května se proto provoz vrací do letního režimu. „Budeme jezdit ve stejných intervalech jako loni touto dobou. Na páteřních linkách A, B a C budou trolejbusy odjíždět ze zastávek každých 15 minut. A až do prázdnin přidáváme i školní autobusy na linkách 5 a 8,“ uvedl ředitel Dopravního podniku města Jihlavy (DPMJ) Radim Rovner. Podle jeho slov se další změny jízdních řádů dají čekat v průběhu září, kdy půjdou už snad všichni žáci a studenti opět do škol. Na případnou zvýšenou poptávku cestujících i během dalších týdnů nebo letních prázdnin je ale jihlavská MHD připravena pružně aktuálně zareagovat.

DPMJ se stále pečlivě stará o čistotu vozů a stále také každodenně dezinfikuje všechna vozidla. Od počátku roku se také výrazně zlepšilo dodržování jízdního řádu. Navíc 97% km MHD v Jihlavě je ekologických, u trolejbusů bezemisních čistě na elektřinu a u autobusů nízkoemisních na CNG. „Kdo chce tedy cestovat levně, bezpečně, ekologicky a včas, zvolí v Jihlavě MHD,“ uzavírá ředitel DPMJ Radim Rovner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…