Jihlava: Město má připraveno 400 tisíc korun na akce podporující zdraví a volný čas

01.02.2023 13:07 | Tisková zpráva

Zájemci mohou o dotace žádat od 22. února do 8. března 2023. Maximální výše dotace pro jednodenní aktivity zaměřené na zdravý životní styl je 30 tisíc korun a pro vícedenní 50 tisíc.

Jihlava: Město má připraveno 400 tisíc korun na akce podporující zdraví a volný čas
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Jihlava i letos podpoří akce zaměřené na zdraví a volný čas. Zájemci mohou od 22. února do 8. března žádat o dotace v rámci Projektu Zdravé město (PZM) a místní Agenda 21 (MA21). Pro tuto oblast uvolní město celkem 320 tisíc korun.  Maximální výše dotace pro jednodenní aktivity podporující zdravý životní styl je 30 tisíc korun a pro vícedenní 50 tisíc. 

Anketa

Chcete, aby Babiš vedl ANO do parlamentních voleb jako lídr a kandidát na premiéra?

91%
5%
hlasovalo: 22949 lidí

Peníze - celkem 80 tisíc korun - jsou vyčleněny také v rámci dotačního titulu Volný čas. Maximální výše dotace činí 15 tisíc korun, a to na pravidelnou dlouhodobou volnočasovou činnost dětí a mládeže do 20 let.

Město tedy na akce, které mimo jiné podporují zdraví a pohyb, uvolní ze svého rozpočtu celkem 400 tisíc korun.

Osvětové kampaně

V rámci PZM a MA21 podpoří Jihlava aktivity ve třech oblastech. Jedná se o akce v rámci Zdravého životního stylu, aktivity, které naplňují cíle Zdravotního plánu města Jihlavy na rok 2021 – 2023 a aktivity, které svým zamřením respektují principy PZM a MA21.

Konkrétně jde například o akce v rámci osvětových kampaní, jako je Světlo pro AIDS, Světový den bez tabáku, Evropský týden mobility, Týden udržitelného rozvoje nebo Jihlavský den zdraví. Týká se to však i aktivit zaměřených na zdraví mladých, zdravé stárnutí nebo zlepšení duševního zdraví. O dotace si mohou zažádat také ti, jejichž projekty se týkají zapojení občanů do veřejného života, rodinné politiky nebo na mezigenerační spolupráce.

V rámci programu Volný čas jde o aktivity, které mimo jiné podporují pravidelné aktivní trávení volného času bez podmínky, aby se děti a mládí lidé zapojovali do soutěží vrcholového typu.

Dotace jsou určené pro akce, které se uskuteční od 1. ledna do 30. listopadu 2023.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…