Jihlava: Město nabízí pozemky a domy k prodeji

07.04.2021 13:55

Jihlavští zastupitelé schválili výhodný prodej jednoho pozemku a domu. Město nabízí další nemovitosti k prodeji, pro snadnější orientaci v aktuálních nabídkách vytvořilo přehlednou interaktivní mapu.

Jihlava: Město nabízí pozemky a domy k prodeji
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na dubnovém jednání zastupitelů byl schválen prodej pozemku v lokalitě Na Kalvárii za více než dva miliony korun a prodej domu na Sokolovské ulici za necelých osm milionů korun. Město nabízí k prodeji i další pozemky, byty či nemovitosti, a to jak pro širokou veřejnost, tak pro developery. Pro snadnější orientaci byla odborem informatiky vytvořena přehledná mapa aktuálních nabídek, kterou lze najít ZDE.

Anketa

Je Janek Ledecký dezinformátor?

32%
68%
hlasovalo: 8687 lidí

„Z vlastní zkušenosti vím, že Jihlava je město příjemné pro život. Proto chceme bydlení v Jihlavě udělat dostupnější a otevřít naše město novým obyvatelům a investorům. Společně se tak budeme moci podílet na jeho budoucím rozvoji a stát se hrdými Jihlaváky,“ uvedl náměstek pro oblast majetku Martin Laštovička.

V mapě je již nyní zveřejněno deset prvních pozemků v majetku města, které jsou určeny k prodeji. Na prodej bude vždy vyhlášeno výběrové řízení s tím, že jej musí vždy schválit zastupitelstvo města. U vybraných pozemků bude jednou z podmínek prodeje také předložení architektonické studie útvaru městského architekta. Podrobné podmínky prodeje budou vždy v dostatečném předstihu uveřejněny na internetových stránkách města.

Nově lze bydlení v Jihlavě najít například na Bedřichově, ve Vysoké, na Pávově ale i v centru města, kde jsou na prodej plochy pro výstavbu bytových a polyfunkčních domů například na pozemku v Bezručově ulici nebo na křižovatce ulic U Dvora a Pod Příkopem. K mání je i pozemek ve svahu s výhledem do krajiny Sasovského údolí u Krajní ulice, vhodný pro rodinné bydlení.

Další informace může zájemcům podat architektka Kateřina Bezděkovská z útvaru městského architekta na e-mailové adrese katerina.bezdekovska@jihlava-city.cz nebo na telefonu 565591655.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…