Jihlava: Na výstavu upozorní balíky plastů z městské třídící linky

29.09.2019 18:28

Od příštího týdne bude v Městské knihovně Jihlava netradiční výstava s názvem Jihlava bez odpadu, která je součástí stejnojmenného projektu odboru životního prostředí Magistrátu města Jihlavy, který byl spuštěn již v roce 2017.

Jihlava: Na výstavu upozorní balíky plastů z městské třídící linky
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Výstava představuje fotografie od Evy Bystrianské, které upozorňují na současný způsob života, jehož standardní součástí je obrovské plýtvání a vyhazování. Jednotlivé snímky budou doplněny o informace, proč je potřeba omezit produkci odpadu a jak změnit zažité zvyklosti v souvislosti s odpadovou problematikou,“ doplnila vedoucí odboru životního prostředí jihlavského magistrátu Katarína Ruschková.

Jako poutače na výstavu budou po Jihlavě rozmístěné balíky s plasty zapůjčené od společnosti ASMJ (třídící linky). Na každém z balíku bude pozvánka na výstavu a jedna z vystavovaných fotografií. Těšit se na ně mohou kolemjdoucí na náměstí, u City parku, u Domu zdraví a před gymnáziem od konce září. Výstava potrvá do konce listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…