Jihlava: Nová poradna pro spotřebitele pomáhá zdarma

27.08.2013 9:43

Další způsob pomoci spotřebitelům se otevře v Jihlavě. Od začátku září bude v Jihlavě veřejnosti k dispozici nová poradna pro spotřebitele. Služba bude k dispozici v budově živnostenského úřadu v Jihlavě v Třebízského ulici každé pondělí od 10.00 do 15.00 hodin.

Jihlava: Nová poradna pro spotřebitele pomáhá zdarma
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kancelář bude zajišťovat poradenskou činnost v oblastech reklamace - jak správně reklamovat, jak odstoupit od smlouvy, jak řešit nájemní vztahy - jak má vypadat nájemní smlouva, jaká jsou práva a povinnosti nájemníků a pronajímatelů, otázky podnájmu, jak ukončit nájemní smlouvu. Poskytovat bude rady i v oblasti financí - spotřebitelské úvěry, jak se bránit lichvářům, na co si dávat pozor při jednání v bankách a pojišťovnách, jak se nedostat do dluhové pasti, poradna pomůže i v záležitostech tzv. distančních smluv a smluv mimo provozovnu - předváděcí akce, podomní prodej, prodej na ulici, e-shopy či smlouvy uzavřené po telefonu.

Spotřebitelská poradna poskytuje informace a rady také v oblastech jako exekuce a insolvence, potraviny, zdravotnictví, telekomunikace, energie, cestování, sociální a rodinněprávní poradenství.

Poradnu bude provozovat Sdružení obrany spotřebitelů – Asociace (SOS – Asociace), konkrétně JUDr. Zdeňka Vejválková. Jedná se o nevládní neziskovou organizaci, která bude služby pro spotřebitele zajišťovat zdarma. SOS – Asociace může spotřebitele zastupovat i před soudy a institucemi.

Spotřebitelská poradna není jediný způsob, kterým jihlavská radnice pomáhá občanům s nástrahami nekalých obchodnických praktik. Jihlavští radní před nedávnem schválili nový tržní řád, kterým se omezil pouliční a podomní prodej, radnice také zajišťuje distribuci brožurek Jak nespadnou do pasti s radami pro spotřebitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

19:27 Jihlava přivítá květen Májovým jarmarkem a slavnostmi

Na tradiční zaplétání máje se můžete těšit v sobotu na Masarykově náměstí od 15:45. Zhostí se ho fol…