Jihlava: Nové pracovny pro lepší péči o děti

11.03.2016 7:31

Dvě nové pracovny má k dispozici Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava v Demlově ulici. Pracovna pro fyzioterapii umožní dětem s těžkým postižením ze speciálních tříd MŠ pravidelná odborná cvičení pod vedením fyzioterapeutky.

Jihlava: Nové pracovny pro lepší péči o děti
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Pracovna je vybavena hydromasážní vanou, zvedákem, magnetoterapeutickými přístroji, rehabilitačním stolem, biolampou a množstvím dalších rehabilitačních pomůcek,“ přiblížil novinku primátor města Jihlavy Rudolf Chloupek.

Druhé pracoviště je určeno pro práci speciálních pedagogů. Zde jsou poskytovány poradenské služby dětem a žákům se speciálními vzdělávacími potřebami, pro radu, jak pracovat s postiženými dětmi sem přicházejí i rodiče.

Náklady na vybudování nových pracoven byly 1.179.527,- Kč bez DPH, které uhradilo město z  rozpočtu a také ze sponzorských darů.

„Podařilo se posunout a zkvalitnit podporu dětí ve speciálních třídách MŠ a zajistit tak všestranný rozvoj těchto dětí. Rovněž se zlepšily podmínky pro práci odborníků,“ uzavřel primátor Rudolf Chloupek. Mateřská škola a Speciálně pedagogické centrum Jihlava pomáhá asi třem stovkám „svých“ dětí, celkem zde odbornou podporu nachází více než patnáct set klientů z celého regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob