Jihlava: Oprava Centra sociálních služeb se prodraží

18.04.2019 16:40

Za navýšení ceny mohou zdlouhavé procesy a legislativní změny.

Jihlava: Oprava Centra sociálních služeb se prodraží
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Zastupitelstvo města Jihlavy v roce 2017 schválilo dotaci na opravu Centra sociálních služeb na ulici Žižkova. Zdlouhavý proces hodnocení projektu, během kterého se razantně zvýšila cena stavebních prací, a změny v legislativě navyšující daně zdražili investici o čtyři a půl milionu. Oblastní charita Jihlava, která centrum provozuje, musí nyní stavbu doplatit financemi na vybavení. Milionem korun charitě pomůže i statutární město Jihlava, finanční pomoc nabídnul i Kraj Vysočina.

„Z důvodu zdlouhavého procesu hodnocení projektu byla veřejná zakázka na stavební práce vyhlášena až v roce 2018 a stavební rozpočet musel být přepočítán podle nové cenové soustavy. Až po druhém vyhlášení veřejné zakázky se díky razantnímu zvýšení cen stavebních prací podařilo získat nabídku dodavatele, která však převyšuje projektem schválené stavební práce,“ uvedl uvolněný radní pro sociální oblast Daniel Škarka.

Kromě navýšení ceny stavebních prací na Oblastní charitu Jihlava spadá také navýšení daní, které se blíží k půl milionu korun a vícepráce, které investici zdražují o více jak dva miliony.

„Protože nelze navýšit celkový rozpočet projektu, musí charita pokrýt tento rozdíl přesunem prostředků původně určených na pořízení vnitřního vybavení budovy a řešit situace, jak sehnat chybějící zdroje pro odpovídající vybavení služeb, které v ní budou provozovány,“ doplnil Daniel Škarka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…