Jihlava: Oprava stadionu umožní pořádat republikové soutěže

27.11.2022 17:02 | Tisková zpráva

Po opravách sportovního areálu Na Stoupách provozovatel zažádal o vyšší certifikát, který úspěšně získal. V Jihlavě se tak nyní mohou pořádat republikové atletické soutěže. Příští rok získá nový umělý povrch ještě zdejší fotbalové hřiště.

Jihlava: Oprava stadionu umožní pořádat republikové soutěže
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Ve sportovním areálu Na Stoupách letos proběhla oprava povrchu atletické dráhy. Nový tartan a nášlapné vrstvy byly opraveny tak, aby vyhovovaly parametrům daných mezinárodní atletickou federací. Ihned po ukončení stavebních prací začalo statutární město Jihlava a generální zhotovitel opravy společnost VYSSPA Sports Technology zajišťovat udělení certifikace stadionu na úroveň WA – CLASS 2. Certifikát byl stadionu úspěšně vystaven 2. listopadu a v Jihlavě se tak budou moci pořádat i republikové atletické soutěže.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

„Díky certifikátu budeme moci zažádat o konání republikových soutěží žactva. Na příští rok jsou však již všechny soutěže obsazené, jsme ale připraveni o konání zažádat a ten další by sem už mohla nějaká celorepubliková soutěž přijet. Do té doby ještě musíme pár drobností upravit, ale už víme, že podobné soutěže pořádat umíme – pod Českým atletickým svazem se zde konalo například Mezikrajové utkání starších žáků a žákyň, které bylo úspěšné,“ vyjádřila zástupkyně hlavního uživatele dráhy, spolku Atletika Jihlava, Jana Nováková Hotařová.

Výměna „umělky“

Nového povrchu se kromě atletů dočkají i fotbalisté, avšak s menším zpožděním. Umělý trávník fotbalového hřiště stadionu Na Stoupách se měl měnit již letos na podzim, administrace výběrového řízení však práce zpozdila až do doby, kdy na pokládku nového umělého povrchu přestaly být vhodné klimatické podmínky.

„Výrobce a generální zhotovitel povrchu nám doporučil, abychom letos pokládku umělého povrchu již nedělali, realizace je tedy pozastavena až do jarního období příštího roku,“ doplnil Ondřej Stránský z majetkového odboru magistrátu města.

Oprava tartanu atletické dráhy včetně sektorů trvala od června do srpna a náklady činily 4,7 milionů korun bez DPH. Cena výměny umělého povrchu fotbalového hřiště vč. doprovodných prací je 7,2 miliónů bez DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…