Jihlava: Pohodlnější chůze ulicemi Znojemskou a Vojanovou

03.08.2015 10:06

Na vyvrtnutí kotníku. Asi už jen k tomu byly „dobré“ staré zatravňovací panely ve Znojemské a Vojanově ulici. V úseku od křižovatky s Mošnovou ulicí je postupně nahrazuje nová zámková dlažba, nově bude vyřešeno i odvodnění.

Jihlava: Pohodlnější chůze ulicemi Znojemskou a Vojanovou
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

„Než se dešťová voda vsákla, stříkala od kol automobilů na chodce pod opěrnou zdí na chodníku při Znojemské ulici. Když se voda vsákla, zamáčela opěrnou zeď, což si vyžadovalo opakované náklady na opravy. Chůze po zatravňovacích panelech zde byla nepříjemná, skoro i nebezpečná, pro rodiny s kočárky téměř nemožná,“ popsal důvody pro zásah náměstek primátora pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Nový povrch obslužné komunikace je vyspádován do středu, voda bude odtékat novými odvodňovacími kanálky. Provedou se také opatření k odstranění barier pro tělesně hendikepované osoby. Radnice vynaloží na úpravy asi 2,2 milionu korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.