Jihlava: Při instalaci protihlukových stěn se otevře i starý sjezd na Pávov

01.10.2020 21:23

Obyvatelé Pávova se mohou těšit na lepší dostupnost autem z blízkého průmyslového centra. Zastupitelé města na jednání 21. září odsouhlasili spolupráci Jihlavy a Ředitelství silnic a dálnic ČR při stavbě protihlukové stěny na silnici I/38 včetně vybudování napojení na Pávov.

Jihlava: Při instalaci protihlukových stěn se otevře i starý sjezd na Pávov
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Za tímto účelem uzavřelo město s Ředitelstvím silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR) smlouvu o spolupráci, jejímž předmětem je zejména dohoda týkající se zpracování projektové dokumentace ve stupni dokumentace pro stavební povolení, zpracování zadávací dokumentace, a to na celou stavbu, zajištění výběru zhotovitele stavby, zajištění archeologického průzkumu a dohledu, činností technického dozoru investora, činností autorského dozoru a činností koordinátora BOZ.

V rámci záměru ŘSD ČR, kterým je výstavba protihlukových stěn podél komunikace I/38 v oblasti Pávova pro zajištění naplnění hlukových limitů, město zajistí stavební úpravu a otevření sjezdu na Pávov.

ŘSD ČR bude v pozici hlavního inženýra stavby. Stavební náklady bude jak město, tak i ŘSD ČR, hradit na základě samostatných faktur, na základě samostatných smluv o dílo, a to v souladu s rozdělením stavebních objektů tak, jak bylo rozdělení dohodnuto ve smlouvě o spolupráci. Nestavební náklady pak budou hrazeny s odpovídajícím procentním podílem vycházejícím z rozdělení nákladů stavby. Rozpočet stavby není prozatím upřesněn, náklady města jsou pouze odhadovány mezi 15-20 mil. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…