Jihlava: První herní prvky zpestřily Stříbrné údolí, o dalších může veřejnost hlasovat

19.07.2020 15:11

Stříbrné údolí v Jihlavě se snaží město oživit také jednoduchými herními prvky pro děti. Další mají přibývat na základě požadavků veřejnosti. Město teď organizuje k návrhům dalších venkovních her anketu.

Jihlava: První herní prvky zpestřily Stříbrné údolí, o dalších může veřejnost hlasovat
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

První hry jako dětské skákačky nebo labyrinty už jsou instalované v areálu letního kina na Heulose a děti je rády využívají, jak je vidět i v přiloženém krátkém video spotu.

Jeho součástí je pod logem města Jihlavy také QR kód, pomocí kterého se může veřejnost zapojit do hlasování v interaktivní anketě. V telefonu se po načtení kódu automaticky otevře internetová stránka, kde je anketa umístěna. Tam je možné nejprve vybrat z mapy lokalitu, kam by lidé chtěli herní prvek umístit a pak jsou na výběr různé návrhy herních prvků, které jsou v tuto chvíli k dispozici.

Vznikly v rámci projektu spolupráce města Jihlavy se Střední uměleckou školou grafickou. Studenti vedení zástupkyní ředitele Alicí Waisserovou navrhli herní prvky pro děti ve věku 5 – 10 let. Návrhy jsme poté představili žákům prvního stupně základních škol, tedy těm, kteří by je měli využívat. Prověřili jsme, jestli jsou pro děti návrhy lákavé a taky jsme požádali holky a kluky ze 2.–5. třídy, aby vytvořili svoje vlastní návrhy. I pro ně se dá v anketě hlasovat.

V blízkosti plátna letního kina, kudy projede velké množství lidí, jsme nechali nalepit první dvě hry. Teď se chceme zeptat lidí, dětí, maminek a tatínků, babiček a dědečků, které návrhy se jim líbí a kde by takové další skákačky a labyrinty chtěli mít. A samozřejmě budeme rádi i za další nápady.

Projekt vychází ze Strategie pro kulturu, volný čas a cestovní ruch, kterou veřejnost společně s odborníky pomohla sestavit v roce 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…