Jihlava: Sokolovská ulice už je opravená

27.07.2020 16:07

V předstihu se městu Jihlava podařilo dokončit plánovanou opravu Sokolovské ulice. Došlo zde ke kompletní výměně povrchu vozovky na 420 metrů dlouhém úseku silnice od dálničního přivaděče ke křižovatce s Pávovskou ulicí.

Jihlava: Sokolovská ulice už je opravená
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Od minulého týdne mohou řidiči využívat další opravený úsek Sokolovské ulice. Od těžkých kamionů zde byly vyjeté koleje hluboké až 15 cm. „Způsobovalo to velké problémy především za deště a hlavně v zimě, kdy sníh a voda v kolejích zmrzla a jízda po takovém povrchu byla velmi nebezpečná,“ uvedl radní pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal /ODS/ s tím, že na dopravní závadu na komunikaci upozorňovali nejenom řidiči ale i Policie ČR.

Bylo nutné vyměnit asfaltové souvrství do hloubky přes 20 cm. Teď už je silnice zprůjezdněná s tím, že po vyzrání asfaltu bude ještě doplněno plastické a reflexní vodorovné dopravní značení. Za opravu povrchu úseku Sokolovské ulice širokého 11 metrů a dlouhého 420 metrů zaplatí město Jihlava 7,5 mil Kč vč. DPH.

Uzavírka pro veškerý provoz měla původně trvat až do 26. července 2020, skončila ale o týden dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…