Jihlava: Sto let republiky město uctí položením věnců u sochy Masaryka

16.10.2018 17:20

Vzpomínkové setkání připomene i výročí 90 let od odhalení sochy Jana Husa na náměstí Svobody.

Jihlava: Sto let republiky město uctí položením věnců u sochy Masaryka
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Město Jihlava ve spolupráci s Českým svazem bojovníků za svobodu a Sokolem Jihlava zve veřejnost na vzpomínkové setkání u příležitosti 100. výročí vzniku samostatného Československého státu. Setkání se uskuteční v neděli 28. října v 10 hodin u sochy T. G. Masaryka, v ulici Jana Masaryka.

Při vzpomínkové akci zazní hymny Československé republiky a také Tělocvičné jednoty Sokol v podání jihlavského sboru Foerster, zástupci města potom položí k soše prvního československého prezidenta věnce.

„Setkání bude v letošním roce volně pokračovat návštěvou náměstí Svobody, kde byla přesně před 90 lety odhalena sedmimetrová socha Mistra Jana Husa. Monument byl potom v roce 1939 stržen nacisty. Díky členům tehdejší Církve československé nebyla socha rozbita, ale podařilo se ji zachránit a dovézt do Hlinska, kde dnes zdobí urnový háj,“ sdělila Ivana Jelínková z městského odboru školství, kultury a tělovýchovy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…