Jihlava: Strážník asistoval v obchodě při záchraně lidského života

24.11.2022 8:35 | Tisková zpráva

Strážník jihlavské městské policie měl po službě, byl v civilu na nákupu, i přes to neváhal a pomáhal zachránit lidský život.

Jihlava: Strážník asistoval v obchodě při záchraně lidského života
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V neděli večer došlo k náhlé zdravotní indispozici u muže středních let v obchodním domě Tesco na ulici Brněnská v Jihlavě.  Celá věc se udála v době, kdy byl muž s rodinou po práci nakupovat. Z nejasných příčin upadl, udeřil se do hlavy a způsobil si krvácení z temene. Mezi prvními, kteří přispěchali devětačtyřicetiletému muži pomáhat, přiběhl ke zraněnému strážník městské policie v civilu, který byl ve stejném obchodě nakupovat. Strážník provedl kontrolu životně důležitých funkcí a neprodleně kontaktoval telefonicky zdravotnickou záchrannou službu. V čase, kdy komunikoval s operátorem tísňové linky, se na místo dostavili další pomocníci navíc s patřičnou odborností. Na nákupu ve stejném obchodě byl totiž také lékař a policistka, kteří převzali zraněného do péče. Strážník jihlavské městské policie následně asistoval zdravotnickým záchranářům při nakládání pacienta na nosítka a do sanitky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…