Jihlava: Strážník asistoval v obchodě při záchraně lidského života

24.11.2022 8:35 | Tisková zpráva

Strážník jihlavské městské policie měl po službě, byl v civilu na nákupu, i přes to neváhal a pomáhal zachránit lidský život.

Jihlava: Strážník asistoval v obchodě při záchraně lidského života
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

V neděli večer došlo k náhlé zdravotní indispozici u muže středních let v obchodním domě Tesco na ulici Brněnská v Jihlavě.  Celá věc se udála v době, kdy byl muž s rodinou po práci nakupovat. Z nejasných příčin upadl, udeřil se do hlavy a způsobil si krvácení z temene. Mezi prvními, kteří přispěchali devětačtyřicetiletému muži pomáhat, přiběhl ke zraněnému strážník městské policie v civilu, který byl ve stejném obchodě nakupovat. Strážník provedl kontrolu životně důležitých funkcí a neprodleně kontaktoval telefonicky zdravotnickou záchrannou službu. V čase, kdy komunikoval s operátorem tísňové linky, se na místo dostavili další pomocníci navíc s patřičnou odborností. Na nákupu ve stejném obchodě byl totiž také lékař a policistka, kteří převzali zraněného do péče. Strážník jihlavské městské policie následně asistoval zdravotnickým záchranářům při nakládání pacienta na nosítka a do sanitky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

20:27 Litoměřice: Obnova veřejného osvětlení přinese výraznou úsporu

Úsporu elektrické energie až o 90 % přinese městu Litoměřice projekt „Obnova soustavy veřejného osvě…