Jihlava: Ulice Jiřího z Poděbrad by se měla opravovat příští rok

28.10.2020 18:01

Původní oprava počítala pouze s opravou povrchu vozovky. Nyní bude nutné vybudovat novou dvojitou kanalizaci.

Jihlava: Ulice Jiřího z Poděbrad by se měla opravovat příští rok
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Odbor dopravy magistrátu města Jihlavy má zpracovanou projektovou dokumentaci na novou silnici. Po zahájení oprav se se však zjistilo, že je v havarijním stavu kanalizace. Město Jihlava bude od roku 2021 vlastníkem této kanalizace a konečně do ní může začít investovat.

SVAK měl doposud projekt na jednotnou kanalizaci na společné odvádění splaškových i dešťových vod. Nyní už však není možné budovat společnou kanalizaci a je potřeba na nových stavbách stavět oddělenou dvojitou kanalizaci. „Je tedy potřeba vybudovat zvlášť potrubí na dešťovou vodu a zvlášť na odpadní vodu. Město tam chce mít kanály minimálně na 100 příštích let, proto je chceme udělat pořádně, správně a v souladu s aktuálními požadavky,“ uvedl radní města pro oblast dopravy Jaroslav Vymazal. Proto se bude muset zpracovat nová projektová dokumentace.

Do konce roku 2021 chce mít město ulici Jiřího z Poděbrad nově opravenou a zprůjezdněnou. Kroky, které k tomu vedou, budou diskutovat také jihlavští zastupitelé na svém jednání v úterý 3. listopadu a následně také Rada města Jihlavy, která by měla 5. listopadu schvalovat zadání zpracování projektové dokumentace na dvojitou kanalizaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…