Jihlava: V areálu Český mlýn se v pondělí začne stavět pumptrack

28.02.2021 20:23

Na staveništi začnou od pondělí 1. března platit bezpečnostní opatření. Město prosí kolemjdoucí, aby je respektovali a omlouvá se lidem bydlícím v okolí za omezení spojená se stavbou.

Jihlava: V areálu Český mlýn se v pondělí začne stavět pumptrack
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Kolem pumptracku i sousedního skateparku vznikne také nové veřejné osvětlení.
Ve volnočasovém sportovně relaxačním areálu Český mlýn se začne od pondělí 1. března připravovat staveniště, na kterém do léta vyroste jeden z největších pumptracků v České republice s unikátní zrcadlovou dráhou. Se stavbou budou spojena i určitá omezení a bezpečnostní opatření, lidé procházející se nebo projíždějící na kole po cyklostezce musejí počítat s tím, že se budou pobybovat na staveništi a že jim může hrozí úraz. „Prosíme o respektování pokynů stavební firmy a omlouváme se za narušení klidu a komfortu bydlení v okolí staveniště,“  uvedla Zuzana Koutná z oboru rozvoje města jihlavského magistrátu.

Investici za přibližně tři a půl milionu korun podpoří i Kraj Vysočina. Společně s výstavbou pumptracku vyroste ve volnočasovém areálu také nové veřejné osvětlení za 800 tisíc korun.

„Pumptrackové hřiště se napojí na páteřní jihlavskou cyklostezku u řeky Jihlavy. Zároveň bude blízko zdejšímu skateparku a dětskému hřišti. Jeho součástí bude i 65 metrů dlouhý dětský okruh, na který budou moci děti na odrážedlech či úplní začátečníci,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast rozvoje města a sportu Petr Ryška.

Kromě dětského okruhu bude na hřišti i hlavní asfaltový pumptrack, ten bude dlouhý 320 metrů a jeho součástí bude zrcadlený okruh pro závody ve dvojici. „Tím bude unikátní, protože žádný pumptrack obdobných rozměrů zatím v ČR není určený k paralelní jízdě dvojic,“ doplnil náměstek Ryška s tím, že pumptrack by měl být otevřen ještě letos v létě a na hřišti bude možné pořádat i závody na kolech, skateboardech nebo koloběžkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …